kedd, január 01, 2013

ünnepről, óévről, újévről

Csoda nagy fa, csillogó szemek, öröm a legfontosabbak kicsi arcán, meglepődés és boldogság… vendégek, születésnapozás, kis kirándulás… szép volt, a mi ünnepünk volt csak magunkról szólt, együtt voltunk boldogságban, békességben.

Más volt valóban mint az eddig megszokottak de mi szeretjük az új dolgokat, szeretjük a változás és nem volt feltétlenül rosszabb. Most nem volt más mint mi négyen, nem volt hosszú lista a bevásárláshoz sem véget nem érő üzlet látogatások sem autózás, rohanás innen oda onnan ide… csak mi voltunk.

Az óévről. Igazán nem vagyunk elégedetlen típusú emberek. Hálásak vagyunk azért ami van és hiszünk benne, hogy álmainknak megfelelően jön aminek jönni kell t szeretnénk. Úgy döntöttünk becsukunk egy ajtót és merészen kinyitunk egy másikat. Természetünknél fogva nem dönthettünk másképp…

Minden nehézséggel együtt - amit a költözés és az új élet indítása jelentett – azt gondoljuk jó úton járunk, jól választottunk.

Mozgalmas évünk volt, kicsit talán fáradtak is vagyunk. Főleg mert két pici mellett nehéz költözni, kreatívan, mindenre ügyelve, gondosan, pontosan, energiával telve és még önmegvalósítva is élni… Így ért utol minket az év vége. Tegnap szinte még azt számolgattam, hogy hány hét múlva lesz az ünnep aztán hirtelen már csak napok választottak el minket. A szilveszterrel nem számoltunk, számunkra az nem jeles esemény.

A megkezdett új esztendőről. Remélem tartalmas lesz, olyan amilyennek szeretnénk, Nincsenek nagy fogadalmaink. Nekem csupán annyi akad, hogy rá kell szorítsam magam egy kicsit több törődésre magammal. Több alvásra, több pihenésre, rendszeres egyedül töltött órákra amikor esetleg ismét jógázhatok vagy olvashatok, több víz fogyasztásra, rendszeresebb táplálkozásra… ilyesmikre. Nem valami őrült petárdás, alkoholos szórakozáson fogalmaztam meg őket és szilvesztertől függetlenül is itt volt az ideje a változtatásnak.

Az újrakezdés úgy sem dátumhoz kötött dolog, inkább az ember saját belső órájához.

Tesszük a dolgunkat a következő évben is, igyekszünk helytállni munkahelyen, családban, a gyermekek mellett, és közben úgy lenni kicsit magunk, hogy együtt vagyunk együtt haladunk. Aztán egy év múlva írom mi valósult meg ebből. :)

Mindenkinek aki erre téved kívánom, hogy olyan éve legyen amilyenről álmodik!

Boldog Új Évet!

0 megjegyzés: