kedd, december 04, 2012

itt élünk ahol…

- a munkanapok szombattól szerdáig tartanak, hétvége a csütörtök és a péntek

- nem állítják le az autót tankolás közben

- a benzin 60 forint

- szintén nem állítják le az autót ha bemennek a gyerekért az óvodába

- nincs parkolási díj…

- a gyerekeknek nem kötelező a biztonsági gyerekülés… kb. mindenhol utaznak, nem ritka, hogy egy autóból akár 8 személy száll ki

- a disznóhús vagy egy csülökpörkölt olyan árban van mintha libamájat készítettem volna

- a férfiak fehér hálóingben flangálnak és papucsban (ami elég feminin)

- az abaya (fekete hosszú lepel) alatt a nők nagyon csinosak, trendi farmerben, tűsarkú cipőben akár, lakkozva, sminkelve

- az arab nők el vannak nyomva  az arab nők egészen harciasak

- fehérrépa nem kapható vagy csak szinte arany árban

- az emberek lassúak, nagyon lassúak és kényelmesek… de nem a vezetésben (abban inkább csak a nők)

- a városban 80-al, 100-al ill. 120-al lehet közlekedni

- ugyan a sivatagban vagyunk szinte, a víz mégis olcsóbb (fél árban ha van) mint Európában

- az autó kárpiton még évekkel a vásárlás után is szigorúan rajta van a nylon, lehetőleg mindent fent hagynak, küszöbön, kívül az ajtón… a vezető ülésen is nylon van, abban ülnek évekig… egyedül a szélvédőről távolítják el az árcímkét

- vendégségben nem ritka, hogy újságpapírral terítenek terítő helyett

- a hőmérséklet télen akár 25 fokig is visszaesik

… (idővel folytatás következik :))

7 megjegyzés:

side írta...

Miért jó, ha nem állítjuk le az autót tankolásnál, vagy akár ha megállunk? A környezetnek is van ára. Vagyis megfizethetetlen.
Miért jó, ha nincs biztonsági ülés? Emlékszem, úgy 6-8 éves lehettem, egy kis fiatból szálltunk ki 5-en gyerekek, majd a 4 felnőtt (egy baráti családdal piknikezni mentünk). Eltelt 30 év.
Az arab nők. Meg a harciasság. Ománban, ugyan a nemi szerv csonkításának legenyhébb formája él, a szunna-circumcisio. De él.
Lassúság. Ezt tanulni kéne. Slow Budapest, ide csatlakozom.

Alex írta...

Azért jó volna ha a tévhiteket is eloszlatnátok, ha már van lehetőség első kézből tájékozódni..
az újságpapir bulvár kategória meg a szunna-circumcisio is.
Ha meg Ruwi-ban parkolsz én nem fizet elég szépen megbüntetnek.

veronika írta...

Andi, nem mondom, hogy jó csak így működnek itt ezek a dolgok. A nagy melegben nem szállnak ki, biztosan lusták is. És megint csak a meleg miatt nem állítják le az autót arra az 5 percre amíg bemennek az óvodába. A biztonsági ülés hiánya abszolút veszélyes de én még egy arab autót nem láttam ahol úgy be lettek volna kötve a gyerekek ahogy az európai családok autóiban. Sokszor elöl ülnek az anyjuk ölében... rossz nézni. Az arab nőkről azt gondoltam abszolút elnyomásban van részük de meglepődve tapasztaltam, hogy azért ez nem igazán így van. Nagyon is csinos, öntudattal rendelkező nők és több szavuk van otthon mint hinnénk. Vidéken persze lehet, hogy él ennek a csonkításnak a hagyománya, ezt nem tudom.

veronika írta...

Alex, nohát, szintén Muscatból? Ismerjük egymást esetleg? Én eddig nem találkoztam fizetős parkolóval - a belvárosban, a bevásárló központokban, utak mellet - meg is lepődtem. De akkor úgy látszik Ruwi-ban létezik.
Az újságpapírral leterített asztallal személyesen találkoztunk. Nagyon nagy ünnepen, elég magas beosztású ember vendégszeretetét élvezve. Furcsa volt... de csak nekünk. :)

side írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
side írta...

Én annyit írtam tegnap (kitöröltem ma, mivel eltűnt az anonim is), hogy ugye lesz folytatás, mert szívesen olvasom, dolgokon elgondolkodom, és természetesen az újságokból, netről gyűjtött információim vitathatóak, hisz nem személyes tapasztalatról van szó.

veronika írta...

Úgy gondolom lesz majd Andi :) Ezek a posztok személyes tapasztalatokat, információkat, érdekességeket, egy európainak esetleg megdöbbentő dolgokat tartalmaznak. Lehet, hogy nem száz százalékig pontosak, tévedhetek apróságokban... de attól még élvezhetőek remélem. Céljuk csupán ennyi. :)